Har du styr på din duft Eau de toilette eller eau de parfum?

Eau de toilette eller eau de parfum?
Eau de toilette eller eau de parfum?

Det kan være en jungle at finde rundt i, hvad forskellen egentlig er på de forskellige betegnelser, du støder på, når den nye duft til toiletskabet skal findes. Går du ind på webshoppen Eau de Parfum, vil du f.eks. både kunne vælge mellem eau de toilette, eau de parfum og almindelig parfume. Men hvad er egentlig forskellen? Denne guide forsøger at give dig overblikket.

Det handler om koncentrationen af duften
Når du skal finde ud af, om din næste duft skal være eau de parfum, eau de toilette eller almindelig parfume, skal du først være bevidst om dine behov. Leder du efter en duft, der er skånsom over for følsom og nybarberet hud? Eller leder du efter en duft, der kan holde sig frisk hele dagen? Der findes dufte til alle formål, som adskiller sig fra hinanden på ét grundlæggende aspekt – det handler om koncentrationen af parfumeolie i produktet.

Eau de toilette, eau de parfum og parfume
Eau de toilette kaldes også toiletvand. Det skal dog ikke tages for bogstaveligt. Eau de toilette er en parfume som alle andre, blot med det højeste indhold af vand og laveste indhold af parfumeolie – typisk udgør parfumeolien her mellem 4-10 % af produktet. Når du sprøjter eau de toilette på huden, vil du således udsætte huden for den mindst mulige mængde parfumestoffer. Er du nybarberet eller har du særlig følsom hud, vil en eau de toilette være det oplagte (og ofte billigste) valg, som til gengæld holder duften i live kortere tid end de andre produkter.

Eau de parfum er den mest anvendte form for parfume.
Den indeholder mellem 8-15 % parfumeolier, blandet op med vand og sommetider alkohol. Eau de parfum holder duften i live længere tid end eau de toilette og kan holde dig velduftende hele dagen. Samtidig er de fleste varianter milde nok til, at du kan spraye den direkte på tøjet uden at gøre skade.

Parfumer er den mest eksklusive form for duft, som du typisk kan have glæde af flere år.
Her er indholdet af parfumeolie mellem 15-40 % og kaldes også et ekstrakt. Du behøver kun at påføre en lille mængde på halsen eller håndledet for at opleve effekten. Holdbarheden er høj og prisen ligger derefter.

Find dine yndlingsmærker
Du finder typisk den samme duft i flere eller alle udgaver, så du kan tilpasse den dine behov.
På www.eaudeparfum.dk finder du dufte fra dine yndlingsmærker i alle kategorier – til billige priser.

Skriv et svar